Breaking news

Agerpress.ro : Primul institut privat pentru drone din Romania a realizat un sistem national de alerta Agerpress.ro : First private institute for drones helps ensuring safe sky says aeronautical authority specialist Agerpress.ro : Despre Primul Institut Privat pentru drone ne ajuta sa asiguram un cer sigur Realitatea.net : Primul Institut Privat pentru Drone din Romania a realizat un sistem national de alerta Ziare.com : Primul institut privat pentru drone din romania ne ajuta sa asiguram un cer sigur Ziuanews.ro : Specialist aacr despre primul institut privat pentru drone ne ajuta sa asiguram un cer sigur Radiomures.ro : Primul institut privat pentru drone din romania a realizat un sistem national de alerta Analize-financiare.ro : Primul institut privat pentru drone din romania ne ajuta sa asiguram un cer sigur Infoziare :  Primul institut privat pentru drone din Romania a realizat un sistem national de alerta Infozap.ro : Primul institut privat pentru drone din romania a realizat un sistem national de alerta Ziare-pe-net.ro : Primul institut privat pentru drone din Romania a realizat un sistem national de alerta Ziare-pe-net.ro : Specialist aacr despre primul institut privat pentru drone ne ajuta sa asiguram un cer sigur Fluierul.ro : Specialist aacr despre primul institut privat pentru drone ne ajuta sa asiguram un cer sigur  Ziare.comSpecialist aacr despre primul institut privat pentru drone ne ajuta sa asiguram un cer sigur E-stireazilei.ro : Primul institut privat pentru drone din Romania a realizat un sistem national de alerta Feedler.ro : Primul institut privat pentru drone din Romania a realizat un sistem national de alerta Ziaruldeiasi.ro : Primul institut privat pentru drone din romania ne ajuta sa asiguram un cer sigur Infozap.ro : Specialist aacr despre primul institut privat pentru drone ne ajuta sa asiguram un cer sigur www.agerpres.ro : Comunicat de presa institutul de training studii si cercetari pentru sisteme de vehicule fara pilot ITSC SVFP Mirceahodarnau.ro :  Institutul de training studii si cercetari pentru sisteme de vehicule fara pilot Stiridesibiu.ro :  Sistem Naţional de Alertă a DRONELOR, lansat la Sibiu Sibiu100.ro : Mediasul are institut de training studii si cercetari pentru sisteme de vehicule fara pilot Mediasinfo.ro: Harta zborurilor de drone din romania disponibila pe www.zbordrone-ro www.ultimele-stiri.eu : Sistem national de alerta a dronelor lansat la sibiu Iasiclick.ro : Specialist aacr despre primul institut privat pentru drone ne ajuta sa asiguram un cer sigur    

Institutul de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot

Institutul a fost creat la initiativa D-lui. Octavian Isaila, Presedinte de Onoare Fondator si detinator al primei drone identificate oficial in Romania YR-D0001, impreuna cu alti 13 profesionisti si/sau pasionati, care activeaza in domeniu sau au legatura prin specificul activitatii desfasurate cu vehiculele fara pilot.

Sustinem si reprezentam comunitatea operatorilor si dorim dezvoltarea domeniului aflat in plin avant, cu tot mai multe segmente de piata care gasesc aplicabilitate, reducerea costurilor si productivitate ridicata prin folosirea sistemelor fara pilot.
Scop

 

 • Promovarea si dezvoltarea sistemelor de vehicule aeriene, terestre sau acvatice fara pilot de pe teritoriul Romaniei, intr-o abordare Inter-, Pluri- si Transdisciplinara, prin cercetarea, dezvoltarea si asigurarea promovarii acestora.
 • Promovarea conceptelor de dezvoltare specifice sistemelor de vehicule fara pilot.

 • Crearea unui cadru organizational adecvat Activitatilor de Cercetare Inter-, Pluri si Transdisciplinare, promovarii de modele de cercetare, dezvoltare si educationale, de consultanta si consiliere adecvate specificului sistemelor de vehicule fara pilot si dezvoltarii acestui concept pe viitor.

Principii

La baza actiunilor INSTITUTULUI DE TRAINING, STUDII SI CERCETARI PENTRU SISTEME DE VEHICULE FARA PILOT stau urmatoarele principii:

 1. Respectarea drepturilor omului conform Chartei Organizatiei Natiunilor Unite.

 2. Respectarea valorilor fundamentale ale omului (respectarea demnitatii si integritatii persoanei, respect pentru unicitatea individului, informarea corecta si completa a omului, autodeterminarea persoanei, respectarea diversitatii omului, a confidentialitatii persoanei etc.).

 3. Imbunatatirea calitatii vietii constient de faptul ca sanatatea, siguranta sociala, stabilitatea economica a societatii cat si libertatea si intimitatea individului sunt esentiale in definirea acesteia.

 4. Respectarea integritatii, diversitatii si intimitatii individului.

 5. Conservarea si utilizarea rationala a resurselor naturale ale planetei, promovarea solutiilor ecologice in activitatea de studiere, cercetare si dezvoltare fara pilot.

 6. INSTITUTUL DE TRAINING, STUDII SI CERCETARI PENTRU SISTEME DE VEHICULE FARA PILOT promoveaza valorile autentice, dreptul de libera alegere, libertatea politica si religioasa, nediscriminarea pe criterii de rasa, nationalitate etc.

 7. INSTITUTUL DE TRAINING, STUDII SI CERCETARI PENTRU SISTEME DE VEHICULE FARA PILOT are un Cod Deontologic propriu in concordanta cu legea romana si cu principiile deontologice europene si internationale.

 

 

Obiective
 • Dezvoltarea Activitatilor de Cercetare si Dezvoltare in domeniul sistemelor de vehicule fara pilot, cu abordare Inter-, Pluri si Transdisciplinara in cadrul insitututlui cat si prin parteneriate cu alte organizatii din Romania, europene si de pe plan international.

 • Elaborarea de strategii de cercetare si dezvoltare a sistemelor de vehicule fara pilot si aplicarea principiilor si scopului ITSC-SVFP.

 • Elaborarea de propuneri legislative si hotarari ale autoritatilor locale, judetene, regionale, nationale, europene etc.

 • Elaborarea si implementarea proiectelor pentru atingerea scopului si principiilor ITSC-SVFP, individual si in parteneriate cu organizatii- instututii nationale, europene sau internationale.

 • Promovarea si implementarea principiilor si scopului ITSC-SVFP pentru imbunatatirea calitatii vietii prin educatie, consiliere si alte activitati pentru atingerea scopului.

 • Promovarea unei gandiri si atitudini pozitive in ceea ce priveste sistemele de vehicule fara pilot.

 • Formarea si pregatirea specialistilor în domeniul ITSC-SVFP conform standardelor locale, europene si/sau internationale.

 • Dezvoltarea domeniului ITSC-SVFP prin specializarea si perfectionare continua si a promovarii activitatilor de cercetare si colaborare cu specialisti din tara si strainatate.

 • Dezvoltarea parteneriatelor, a programelor si proiectelor comune cu alte organizatii similare europene si/ sau internationale.

 • Colaborarea cu institutii, organizatii, unitati de invatamant si cercetare, cu experti din diverse domenii etc. din tara si strainatate pentru promovarea si implementarea principiilor si scopului ITSC-SVFP, ridicarea permanenta a nivelului de cunoastere, pregatire personala si profesionala.

 • Organizarea de cursuri de formare profesionala, cursuri de educatie/ formare continua a adultilor, cursuri de initiere, calificare, perfectionare, specializare, diverse alte tipuri de cursuri pentru adulti, tineri si copii etc.

 • Organizarea de cursuri de formare profesionala, cursuri de specializare si supra-specializare, cursuri de educatie/ formare continua in domeniul ITSC-SVFP conforme procedurilor legale de avizare/ acreditare/ autorizare in concordanta cu legislatia romana, europeana si internationale sau a altor institutii/ organizatii care au competente in acest sens.

 • Toate activitatile ITSC-SVFP se vor realiza in concordanta cu principiile ITSC-SVFP enuntate la art. 4 din STATUT.

 • Toate activitatile ITSC-SVFP se coreleaza si se completeaza automat cu modificarile legale ale legislatiei romane si europene pe masura ce acestea se vor schimba.

Stiri

MEMBRII, PARTENERI SI AFILIATI